Sunday, February 8, 2009

Formaldehyde en waarom zo veel ouders verknocht zijn aan biologische babykleding

Stacie McClintock is een auteur voor About.com en draagt bij aan Guide to Baby Clothes. Haar "Gids voor Babykleding" geeft ouders waardevolle informatie over alle aspecten van babykleding. Haar trouwe lezers volgen haar aanbevelingen op de voet: van modetrends en tips om geld te besparen tot milieubewuste keuzes voor hun babies.
Stacie is gek op babymode en adviseert ouders hoe ze hun babies mooi kunnen aankleden voor weinig geld. Ze volgt de mode trends nauwkeurig en werkt momenteel als een marketing adviseur voor verschillende Europese en Amerikaanse kledingbedrijven.

We spraken enkele maanden geleden met Stacie over het gebruik van Formaldehyde in Babykleding, de negatieve effecten Formaldehyde kan hebben op mensen (met name babies), en waarom babykleding gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen het beste alternatief is om deze chemicalien te vermijden. Formaldehyde is een gas en wordt gebruikt in het maken van conventionele katoenen producten. Stacie heeft verder onderzoek gedaan en heeft haar bevindingen verwoord in een zeer interessant artikel:

Why Are So Many Parents Sold on Organic Baby Clothes?
Presence of chemicals in conventional baby clothes make parents think twice.

Het artikel gaat over onkruidbestrijdingsmiddelen en andere giftige stoffen die gebruikt worden in de conventionele katoenbouw. We nodigen u uit om haar gehele artikel te lezen. Zeer de moeite waard!

No comments:

Post a Comment